Tort la metru

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • I. 4 oua
  • 260g zahar
  • 7 linguri ulei
  • 1 praf copt
  • 260g faina
  • 10 linguri apa
  • II. 1 lingură apă caldă
  • 2 linguri cacao
  • Crema vanilie:
  • 200ml lapte
  • 2-3 linguri făină,
  • 2 oua,
  • 200 gr zahar
  • 200 g unt
  • vanilie
  • Glazura:
  • 4 linguri apă
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de copt stins în oţet.Se pune câte puţină faină.Se bat albuşurile spumă şi se adaugă peste compoziţia de mai sus.

Se împarte compoziţia în două.

Într-o parte se adaugă 1 lingură apă caldă şi 2 linguri cacao,iar cealaltă se lasă aşa cum este.Se pun compoziţiile în tăvi diferite se coc şi după ce se răcesc se taie în nr,egal de felii.

Crema de vanilie: Se pun pe foc într-o cratiţă cu apă toate ingredientele şi se fierb până se ingroaşă.

Glazura: Se dă un clocot şi când este gata se pune untul.

Se toarnă când este rece.

Se unge o felie alba cu cremă,apoi una cu cacao şi tot aşa până la sfârşit.Deasupra se pune glazura.Se taie felia de tort oblic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise