Tort Lory

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 lg cacao
  • esenta vanilie
  • Crema
  • 4 oua
  • 400 gr zahar
  • 500 gr margarina rama(2 pac)
  • 100 gr cacao
  • 4 lg apa rece
  • 2 fiole esenta rom
  • Sirop
  • 300gr zahar
  • 300ml apa
  • razatura de lamaie
  • esenta rom
  • Glazura
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 150ml frisca lichida
  • 50gr unt
  • Decor
  • frunze de ciocolata
  • capsuni

Mod de preparare

Blatul

1. se separa albusurile de galbenusuri ;

2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul;

3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie;

4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor

5. se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt ,la foc potrivit

Crema

ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir(atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).

Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca,dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata.La final se aromatizeaza cu esenta de rom.

Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:

ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas la foc mic (fara sa dea in fiert)pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca

Dupa ce l-am glasat il decoram dupa bunul plac.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise