Tort meringue cu ciocolata si capsune

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125g faina
  • 25g cacao
  • O lingurita jumatate de praf de copt
  • 100g unt moale
  • 300g zahar pudra
  • 4 oua
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 4 linguri lapte
  • 25g fulgi de migdale
  • .................................
  • 200g frisca
  • 200g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200g capsune
  • 4 capsune de decor
  • 50g ciocolata
  • 3 lingurite unt
  • 20ml lapte
  • .............................
  • 4 portocale
  • O lamaie
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200grade. Amestecati untul cu 100g zahar pana rezulta o compozitie cremoasa. Separati ouale si bateti galbenusurile in compozitia de unt. Adaugati faina, cacaoa si praful de copt usor, esenta de vanilie si laptele. Impartiti coca in doua.

Bateti bine albusurile cu 200g zahar pana devine o crema batoasa. Intr-o tava unsa cu unt si faina, puneti jumatate din coca iar deasupra jumatate din albusuri. Presarati o parte din fulgii de migdale. Dati la copt pentru 30-35 de minute pana albusurile devin aurii-maro. Repetati procedura cu restul de coca.

Bateti frisca cu zaharul. Adaugati mascarpone si formati o crema fina.

Insiropati blaturile de cacao cu sirop format din zeama de la portocale, lamaie amestecate cu zahar dupa gust.

Asezati primul blat cu bezeaua jos, puneti crema de frisca, capsuni felii, apoi celalalt blat cu bezeaua in sus. Decorati dupa bunul plac.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise