Tort mignon

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 500 g faina, 150 g zahar pudra, 3 galbenusuri, un praf de sare, 300 g unt
  • Crema: 750 ml lapte, 2 plicuri budinca de vanilie,75 g zahar, 250 g unt, 80 g fistic tocat
  • Glazura pentru fluturasi: 75 g zahar pudra si 3 linguri suc de lamaie

Mod de preparare

Din faina, zahar, galbenusuri si unt se face un aluat care se da la rece 40 min., se imparte in 4 parti; din 3 se intid foi care se coc pe rind cite 15 min pe forma de tort tapetata cu hartie.

Restul de aluat se intide si se decupeaza cu o forma metalica fluturi. Se coc intr-o tava 12 minute, se prepara o budinca din lapte, zahar si cele 2 plicuri de praf de budinca. Se raceste in baie de apa rece amestecind incontinuu. Se bate untul si se inglobeaza treptat in budinca impreuna cu fisticul. Blaturile se ung cu gem de portocale si apoi cu crema. Se suprapun.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise