Tort cu mousse de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • un praf de copt
  • 100g bomboane invelite in ciocolata cu alune(optional)
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • jumatate praf de copt
  • mousse de ciocolata:
  • 400g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • 400ml frisca lichida batuta spuma
  • Decor:
  • cacao, cicolata alba

Mod de preparare

Blat 1:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma adaugandu-se zaharul. Se pun galbenusurile. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga in compozitie. Se tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt. Se pune compozitia in tava. Peste compozitie se pun bomboanele. Se da la foc mediu circa 30 min.

Blat 2:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma adaugandu-se zaharul. Se pun galbenusurile. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaoa si se adauga in compozitie. Se tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt. Se da la foc mediu circa 30 min.

Mousse de ciocolata:

Ciocolata si cei 350 ml frisca lichida se pun la foc pe baie de aburi si se topeste. Se lasa la racit. Se bate restul de frisca pana devine tare. In ciocolata racita se adauga incet frisca batuta si se ameste cu o spatula de jos in sus.

Montare:

In tava de tort se pune primul blat (daca vreti puteti sa-l insiropati cu un sirop facut din apa cu zahar). Peste blat se pune mousse-ul. Se da la rece 2 ore. Se pudreaza cu cacao. Blatul 2 se taie in felii si se pune peste mousse.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise