tort mousse de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 galbenuse
  • 100 g zahar
  • 600 g ciocolata
  • 50 g cocoa
  • 800 ml frisca
  • 1 lingura lichior

Mod de preparare

Din zahar se face un sirop gros (pe foc), se toarna peste galbenuse si se bat pana isi tripleaza volumul, se adauga ciocolata topita si temperata, cacaua, frisca batuta, lichiorul.

Pe fundul unei forme de tort se aseaza o foaie de hartie, pe peretii formei se pune o pamblica de hartie, se toarna compozitia, deasupra se pune o foaie de rulada forma si se tine la frigider 1 noapte.

A doua zi se rastoarna forma pe un platou, se desprinde hartia si se orneaza dupa dorinta, cu frisca sau cu ciocolata alba... etc

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise