Tort noapte - zi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 6 oua, 1 cutie de instant puding de ciocolata, 1/2 pahar zahar
  • Crema: 2 cutii de smintina pentru frisca, 1 pahar lapte, o cutie de instant puding de vanilie
  • Sirop - 2 lingurite ness cafe + 1 lingurita zahar + 1/2 pahar apa calda
  • Sos de ciocolata - 150 g ciocolata amaruie, 2 linguri lapte, 2 oua

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Blatul - se separ albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile batute bine si cutia de instant puding.

Se unge o tava de tort cu unt, se toarna in tava si se da la cuptor circa 20-25 de minute.

Cind blatul , este gata se lasa sa se raceasca si se stropeste cu siropul de ness cafe.

Crema: se bate frisca cu paharul de lapte si instant pudingul cu foarte mare atentie sa nu devina ca untul.

Se unge blatul cu crema.

Sosul de ciocolata - se topeste ciocolata , impreuna cu cele 2 linguri de lapte. se adauga cele 2 galbenusuri, amestecindu-se repede sa nu se coaguleze. Deoparte se bat spume cele 2 albusuri si se amesteca cu sosul de ciocolata. Se toarna cald peste prajitura. Se da la frigider- minimum 2 ore inainte de servire.

Se poate orna o farfurie cu sos de ciocolata, de presarat citeva nuci tocate si se aseaza felia de tort pe farfurie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise