Tort Însiropat de Ananas si Fructe de Pãdure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 ouã
  • coaja rasã de la o portocalã
  • 200 gr. zahãr
  • 200 gr. fãinã
  • 1 linguritã (ceai) de praf de copt
  • Cremã si Decor:
  • 1 cutie compot de ananas
  • 500 ml. smãntânã pt friscã
  • 100 gr. zahãr
  • fructe de pãdure
  • drajee colorate

Mod de preparare

Acest tort este o inventie de a mea, am multe fructe de pãdure congelate, cele proaspete aici in Portugalia sunt foarte scumpe chiar si vara.

Mousse de fructe de pãdure, budincã, clãtite cu fructe sunt preferatele noastre.

Pt. acest tort se poate folosi orice compot de fructe, iar pt. cremã budincã de casã in loc de friscã.

1)Bate bine gãlbenusele cu zahãrul si coaja de portocalã, adaugã albusele spumã, fãina si praful de copt.

Unge o formã cu unt si fãinã, toarnã blatul si dã la copt la 180ºC, cca. 35 min.

Scoate dupã ce a copt, lasã sã se rãceascã .

2)Taie tortul pe mijloc.

Taie ananasul in bucãti mici si pune pe foc împreunã cu sucul din compot.

Lasã sã fiarbã timp de 5 min.Lasã sã se rãceascã, scurge ananasul de suc si pune-l peste baza de blat.

Sucul se pãstreazã pt. însiropat.

3)Pune fructele de pãdure congelate intr-un bol cu putin zahãr, pune la descongelat in microunde.

Apoi pune peste bucãtile de ananas, jumate din cantitatea de fructe.

Bate bine smântâna friscã cu zaharul.

Recomandat este ca smântâna sã fie rece bine, sã nu pãtiti ca mine...

Eu am pus smântâna câteva ore la rece, dar nu a fost deajuns, nu sa bãtut tare asa cum e normal. Oricum am dat gata tortul la cinã cu prietenii :))

4)Acoperã fructele cu jumãtate din cantitatea de friscã, acoperã cu cealaltã jumãtate din blat si însiropeazã cu sucul de la compot.

5)Acoperã cu restul de friscã, fructe de pãdure si drajee colorate.

Decoreazã dupã plac.

Poftã bunã!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise