Tort "Pădurea Neagră"

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 5 oua
  • - 150 g zahar
  • - 50 g faina
  • - 30 g cacao
  • - 1o g praf de copt
  • Ingrediente pentru crema si ornare:
  • - 1 borcan compot de visine ( 750 g)
  • - 3 lingurite amidon
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • - 500 ml frisca
  • - 150 g ciocolata

Mod de preparare

Se pun la scurs visinele, sucul din compot se colecteaza intr-un vas. Cu grija, pentru a nu se zdrobi sau rupe visinele se scot samburii.

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade C.

Se separa ouale: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intaresc; se adauga galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapatata cu faina. Se coace 20 minute, dupa care se scoate din cuptor, se indeparteaza inelul lateral si se lasa blatul la racit .

Cand blatul este rece se taie in doua; primul blat se pune pe un platou si se insiropeaza cu 2 - 3 linguri de zeama de compot. Deasupra se repartizeaza visinele. Se pastreaza cateva visine pentru ornat.

Se dizolva amidonul cu 3 linguri zeama de compot. Restul compotului se pune intr-un vas impreuna cu zaharul vanilat. Vasul se pune pe foc mic. Când zeama începe să fiarbă se adaugă amidonul dizolvat. Se amestecă continuu lăsând preparatul să fiarbă 5-10 secunde.Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.Dupa racire se repartizeaza peste visine.

Frisca se bate 1 minut impreuna cu zaharul vanilat, se adauga intaritorul si se mai bate putin.

Se pun deoparte 4 linguri de frisca. Jumătate din cantitatea de frişcă se repartizează peste blatul cu visine. Se pune al doilea blat. Tortul se acoperă cu frişca rămasă.

100 g de ciocolata se zdrobeste si se repartizeaza atât deasupra tortului cât şi pe peretii laterali, iar 50 g o radem deasupra tortului.

Cu frisca ramasa (cele 4 linguri ) facem rozete iar in varful fiecăreia punem cate o visina.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise