Tort pentru Mama

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • -10 oua
  • -10 linguri de apa
  • -20 linguri de zahar
  • -20 linguri de faina
  • -un plic praf de copt
  • Crema
  • -2 plicuri budinca de vanilie
  • - 800 ml de lapte
  • -6 linguri de zahar
  • - 500 ml de frisca
  • -1 compot de piersici
  • -1compot de ananas
  • Decor
  • - 500 ml de frisca
  • -2 linguri de cacao
  • -3 linguri de zahar pudra
  • -flori de care doriti

Mod de preparare

1. Separam albusurile de galbenusuri si batem bine albusurile cu cele 10 linguri de apa pana devin o spuma tare;adaugam apoi zaharul,mai batem putin;punem apoi si galbenusurile,faina,si praful de copt,amestecand usor cu un tel de sus in jos. Turnam apoi toata compozitia intr-o tava dreptunghiulara si dam la cuptor pt.cam 40-45 de minute.

2. Intre timp pregatim crema preparand budinca ca si pe plic si o lasam apoi la racit amestecand-o din cand in cand. Batem si frisca spuma tare,apoi o amestecam cu budinca rece si la sfarsit adaugam si fructele strecurate din compot.

3. Taiem blatul de tort in 3 (eu l am taiat in 2),apoi ungem fiecare felie cu crema. Amestecam cacaua cu zaharul pudra si cu o ligurita de apa pana avem o glazura.

4. Imbracam tortul in frisca,facem niste modele cu glazura de ciocolata rezultata,si apoi punem la rece. Dupa ce s-a racit decoram tortul si cu flori.

NOTA: dupa ce s-a racit eu am taiat din tort o fasie mai lunga pe care am taiat-o la randul ei in doua si apoi le-am suprapus.Aceasta retete am luat o de pe adresa Good Food. Mi-a placut atat de tare incat am zis sa o impart si cu voi. Mie mi a iesit de minune tortul! O puteti gasi si aici(http://www.goodfood.ro/reteta/tort-cu-trandafiri-pentru-voi-617.html)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise