1. Separam albusurile de galbenusuri si batem bine albusurile cu cele 10 linguri de apa pana devin o spuma tare;adaugam apoi zaharul,mai batem putin;punem apoi si galbenusurile,faina,si praful de copt,amestecand usor cu un tel de sus in jos. Turnam apoi toata compozitia intr-o tava dreptunghiulara si dam la cuptor pt.cam 40-45 de minute.
2. Intre timp pregatim crema preparand budinca ca si pe plic si o lasam apoi la racit amestecand-o din cand in cand. Batem si frisca spuma tare,apoi o amestecam cu budinca rece si la sfarsit adaugam si fructele strecurate din compot.
3. Taiem blatul de tort in 3 (eu l am taiat in 2),apoi ungem fiecare felie cu crema. Amestecam cacaua cu zaharul pudra si cu o ligurita de apa pana avem o glazura.
4. Imbracam tortul in frisca,facem niste modele cu glazura de ciocolata rezultata,si apoi punem la rece. Dupa ce s-a racit decoram tortul si cu flori.
NOTA: dupa ce s-a racit eu am taiat din tort o fasie mai lunga pe care am taiat-o la randul ei in doua si apoi le-am suprapus.Aceasta retete am luat o de pe adresa Good Food. Mi-a placut atat de tare incat am zis sa o impart si cu voi. Mie mi a iesit de minune tortul! O puteti gasi si aici(http://www.goodfood.ro/reteta/tort-cu-trandafiri-pentru-voi-617.html)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise