Tort pufos cu crema si dulceata de caise

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g faina
  • 180g zahar
  • 2 iaurturi(125g fiecare)
  • 130ml ulei de semi
  • 1/2 praf de copt
  • 3 oua
  • Pt crema:300ml lapte
  • vanile
  • 20g faina
  • 80g zahar
  • 1/ pahar cu gem de caise

Mod de preparare

amestecam ouale intregi cu putina sare fina,adaugam zaharul,mixam totul bine,incorporam iaurtul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt;

Ungem o forma de tort cu unt si tapetam cu faina ,turnam compozitia,introducem in cuptorul cald 180°c timp de 35-40 minute;

Crema:Incalzim laptele intr-o cratita cu fundul dublu,separat amestecam zaharul faina si vanilia;Turnam laptele caldut,punem totul pe foc,potrivit,amestecam incontinuu pana devine o crema mai densa;

Blatul de tort racit il taim pe jumatate,il ungem cu gem de caise subtiat cu 2-3 linguri de apa,iar deasupra gemului turnam compozitia obtinuta!

Pudram cu zahar farin si servim!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise