Tort racoritor cu fructe si ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Tort racoritor cu fructe si ciocolata
  • O minunatie de tort usor, gustos si racoritor
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 10 linguri de apa fiarta
  • 1 praf de copt
  • Un praf de sare
  • Zeama de lamaie
  • Coaja de portocale si lamaie
  • Esenta de vanilie
  • Pentru crème si décor:
  • 1 compot de caise
  • 1 compot de pere
  • 1 compot de ananas
  • Cacao
  • Crema de ciocolata (o canuta)
  • Cocos
  • 1 banana
  • 2-3 kiwi
  • 1-2 portocale
  • 1 mar pentru decor
  • 1 plic crema de vanilie
  • 1 plic crema cu gust de ciocolata trufe si rom de la dr oetker

Mod de preparare

Crema de ciocolata:

Mie mi-a ramas de la alt tort. 100 gr ciocolata cu lapte se topesc in 100 ml frisca lichida si putin cognac. Cand s-a racit o amestecam cu fulgi de cocos. O bagam la rece si o mixam dupa 3-4 ore.

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca o alifie. Galbensusurile se presara cu sare, esenta si coaja de citrice. Separat se amesteca faina cu praful de copt dupa care se cerne si se adauga treptat in amestecul de galbenusuri. Daca aluatul este greu de lucrat puteti adauga cate o lingura doua de albus alternand cu faina si amestecand de jos in sus. Vasul in care se bat albusele trebuie sa fie foarte curat si se vor unge peretii cu jumatate de lamaie pentru a se curata orice urma de grasime. Albusurile se scot de seara de la frigider. Separati albusurile de galbenusuri cu ajutorul palmelor, asa sigur nu se va strecura galbenus. Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie, la inceput la o viteza mai mica pentru cateva minute dupa care marim viteza. Aluatul va fi de consistenta celui de cozonac, foarte pufos si aerat. Se opreste 1/3 din aluat si se amesteca cu cacao. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt, se aseaza : felii de ananas/o parte din aluat/bulgarasi de ciocolata/iarasi aluat/bucatele de ananas si caise tavalite prin faina/restul de aluat alb/aluatul cu cacao dupa care se pune compozitia la foc potrivit pentru 40-60 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand e gata il lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul. Se taie apoi blatul racit in trei.

Blatul se taie in trei. Crèmele la plic se prepara conform instructiunilor si se dau la rece. Impartim zeama din compoturi in trei parti egale pentru cele trei blaturi dupa care montam tortul. Siropul de la cele trei compoturi nu este mult, cu cat este mai insiropat cu atat este mai bun acest tort. Insiropam bine blatul de jos, punem ½ din crema de ciocolata si peste asezam felii de banana, caise, kiwi si ananas pe toata suprafata. Urmeaza blatul 2, restul de crema de ciocolata, felii de banana, portocale si bulgarasi de ciocolata. Asezam ultimul blat, il insiropam si imbracam tortul cu crema de vanilie. Presari fulgi de cocos si decorezi cu fructe.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise