Tort racoros

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Crema
  • 400 ml frisca vegetala hulala sau alta marca
  • 250 g branza vaci
  • 1 iaurt mare
  • 150 ml smantana sau iaurt mai gras
  • 1 lamaie-zeama
  • zahar-dupa gust(sa pui destul ca de la lamaie si iaurt e cam acru)
  • 2 plicuri de 10g gelatina care se inmoaie in 50 ml apa, apoi pe abur pana devine lichida-sa nu fiarba ca se strica.
  • Blatul
  • 4 oua, 4 linguri apa, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 2 linguri ulei, putin bicarbonat stins, 1-2 vanilii, fructe(piersici felii sau ananas, orice fruct pt. tarta)

Mod de preparare

Crema

Smantana, iaurtul, branza, lamaia, zaharul, se amesteca bine, se adauga gelatinasi la sfarsit frisca batuta, dupa ce s-a luat din ea o parte pentru ornat. Se da la frigider pana incepe sa se intareascacat de cat, sa nu mai curga.

Blatul

O tava rotunda se infoliaza in aluminiu, se unge cu margarina sau ulei, se presara zahar si se face un pat de fructe. Daca fructele sunt mai acre, se pune zahar si peste ele. Se da la cuptor 5-10 minute, se scoate si se toarna coca. Coca se obtine din amestecul tuturor ingredientelor de la blat, albusurile batute spuma punandu-se la sfarsit si amestecand usor, sa nu se lase.Coca astfel obtinuta se toarna in tava, peste fructe si se da la cuptor cam 20-25 minute, pana se rumeneste deasupra. Cand e gata si s-a racit, se insiropeaza cu ce aveti, se pune peste blat crema de la frigidertot in forma de tort si se da din nou la frigider vreo 2-3 ore sa se intareasca bine. Peste tort se pun din nou fructe ornate frumos si peste ele se toarna Tort Jelee de la Dr. Oetcker, preparat dupa reteta de pe plic. Se orneaza apoi cu frisca ramasa si...pofta buna! E delicios si perfect pentru aniversarile copiilor, si nu numai.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise