tort rapid cu finnetti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Pentru crema:
  • finnetti si frisca
  • Pentru sirop:eu am folosit o cafea mai slaba foarte dulce

Mod de preparare

Se bat bine albusurile cu zaharul pana se topeste acesta din urma,se adauga galbenusurile batute si ele putin cu furculita si faina.Se pune intr o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina(eu folosesc hartie de copt)si se da la cuptor.Se lasa 15-20 min la foc mare sa creasca si apoi inca 15-20 de min,depinde cu coptor la foc mic.Dupa ce s a racit se taie se insiropeaza fiecare felie se pune finnetti(daca e prea solida si nu se poate intinde se baga un min la cuptorul cu microunde sau se topeste putin la bain-marie)si se orneaza cu frisca

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise