Tort Rose

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 13 oua 13 lg zahar 13lg faina 2 plic zahar vanilat
  • Crema
  • 6 oua 600gr zahar 6 lg apa 3 pac. margarina rama 200 gr cacao esenta de rom
  • Sirop
  • 1 l cafea filtrata(mai slaba) 300 gr zahar dulceata de visine
  • Glazura;
  • ciocolata 400gr,Trandafiri din lapte praf

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile batute cu zaharul vanilat si,faina se amesteca usor si se pune la copt la foc mic intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in trei foi. Crema se prepara astfel:ouale cu zaharul si apa se pun la fiert pe baie de apa pana la proba de fir, apoi se adauga cacao si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit se spumeaza cu mixerul adaugand margarina putin cate putin.La sfarsit se aromatizeaza cu esenta de rom. Foile pregatite se insiropeaza cu siropul de cafea se intinde un strat de dulceata de visine apoi cate un strat crema si se da la rece cateva ore. Dupa ce a fost lasat la rece cateva ore se glaseaza in ciocolata si se decoreaza dupa preferinta. Eu l-am decorat cu crema si trandafiri din lapte praf

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise