Tort roz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 4 linguri apa
  • 125 g faina
  • 40 g alune
  • praf de copt
  • 8 foi gelatina
  • 500 ml iaurt de vanilie
  • 100 g zahar pudra
  • sucul si coaja de la 2 lamai
  • 300 ml frisca
  • 150 g gem capsuni

Mod de preparare

Aluat: 3oua se bat cu 90 g zahar,4 linguri apa,cu mixerul.se pun 125 g faina, 40 g alune sau nuci macinate, praf de copt. Se toarna in forma de tort si se coace la foc potrivit 30 - 35 min. Se lasa sa se raceasca.

Crema: 8 foi gelatina se moaie in apa rece.500 ml iaurt de vanilie se amesteca cu 100 g zahar pudra,sucul si coaja de la 2 lamai si gelatina. Se lasa la rece o ora ca sa se lege. Dupa vreo 30 min se bat 300 ml frisca si se incorporeaza usor in compozitia de iaurt.se pune din nou la rece. Dupa alte 30 min se amesteca iaurtul cu 150 g gem capsuni pus lingura cu lingura. Blatul se insiropeaza cu putin suc de portocala si se pune inelul de la tort in jurul lui apoi se toarna crema. Se da la rece pentru 3-4 ore.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise