Tort sah

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 12 oua,
  • 250g zahar,
  • 200 faina,
  • 50g cacao,
  • Pentru crema:
  • 500ml frisca lichida,
  • 400ml iaurt cu aroma de fructe,
  • 150g zahar cu aroma de vanilie,
  • 20g gelatina (doua plicuri),
  • 250g fructe de padure sau dupa gustul fiecaruia.

Mod de preparare

Inainte de toate vreau sa spun ca tortul asta l-am vazut pe site-ul ardei iute, am facut mici modificari si l-am pregatit de ziua sotului meu.

Blatul:

Se face un blat normal se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma se adauga zaharul, galbenusurile, faina si pudra de cacao cernute. Se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina, se da la cuptor 30 minute la 180 grade.

Crema:

Frisca se bate spuma apoi se adauga iaurtul, zaharul, gelatina topita in bain-marie in 150ml de apa se pune in fir subtire in compozitia de mai sus apoi se adauga fructele.

Asamblarea tortului:

Blatul se taie in trei pe orinzontal, din fiecare foaie de blat se fac patru inele (vezi foto), cand avem toate inelele facute trecem la asamblarea propriu-zisa.

Ne trebue o tava cu fundul detasabil pentru a monta tortul, punem pe fundul tavii inelul nr.1 si inelul nr.3.spatiul liber dintre inele le umplem cu crema apoi continuam cu inelul nr.2 si nr.4 pana terminam toate inelele.

Cand am terminat cu totul il dam la rece cel putin 2-3 ore, se orneaza dupa imaginatia fiecaruia. Nu stiu daca m-am facut inteleasa destul, dar, daca aveti nelamuri, intrebati-ma. Merita sa-l incercati este un tort foarte bun si de efect, eu i-am dat gata pe musafirii mei.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise