Tort sah

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 linguri cacao
  • 200 gr. nuci
  • 200 gr. zahar
  • 250 gr. unt
  • 250 gr. biscuiti
  • 50 gr. rom
  • 1 pahar lapte

Mod de preparare

e freaca bine ouale cu zaharul, se adauga cacao, nucile macinate si oparite cu un pahar de lapte pe masina, sau rumenite la cuptor, untul frecat spuma si romul. Se amesteca toate usor pina ce se intareste crema. Se asaza pe o farfurie un dreptunghi format din noua biscuiti, unul linga altul. Se stropesc cu rom. Se pune peste ei un rind de crema. Se pune apoi peste crema un rind de cinci biscuiti, asezindu-se unul da si unul nu. Se intinde iar un strat de crema, iar in locurile dintre biscuiti peste crema, se pun numai patru biscuiti. Se continua tot asa, pina se termina crema, cu un rind de cinci si un rind de patru biscuiti. Biscuitii care ramin deasupra se glaseaza cu zahar ars. Tortul se orneaza cu aceeasi crema. Biscuitii se stropesc cu sirop slab sau cu rom, dupa ce au fost asezati. Se poate face cu cantitate dubla asezind primul strat de biscuiti pe doua rinduri.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise