TORT SAVARINĂ CU GRIŞ

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 ouă
  • 250 gr. + 7 linguri zahăr
  • 14 linguri griş
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 litru lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • frişcă bătută
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava

Mod de preparare

Se face un blat rotund din 7 ouă, 7 linguri zahăr, 14 linguri griş, 1 pachet praf de copt (se face ca şi un blat normal de tort dar în loc de făină se pune griş).Se coace într-o formă rotundă. Imediat după coacere se răstoarnă blatul cu fundul în sus într-o cratiţă rotundă, puţin mai lată decât blatul şi foarte puţin mai înaltă (foarte puţin sau egală cu înălţimea blatului de înaltă).

Peste blatul cald se toarnă încet un sirop care se pregăteşte in timp ce blatul se coace. Acest sirop se face din 1 litru de lapte se pune la fiert cu 250 gr. zahăr şi 2 plicuri de zahăr vanilat.

Se lasă blatul să stea în cratiţă până a doua zi când se va răsturna pe o farfurie sau un platou pe care se va servi. Blatul va fi ornat cu frişcă bătută şi se va introduce la frigider.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise