Tort select

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 5 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de nuca, 5 linguri de faina, 1 lingura cacao, 1 praf de copt, esenta rom
  • crema de ciocolata: 1 cescuta coniac sau lapte, 200 gr. zahar, 2 oua, 2 linguri cacao, 1 lingura de ness, 1 pachet unt
  • crema diplomat: 3 galbenusuri, 8 linguri de zahar, 100 ml lapte, 1 lingura amidon, 200gr frisca, vanilie 1 plic gelatina ,,dr.oetker''
  • ornat: frisca 200-300g, ciocolata menaj, jumatate de portocala

Mod de preparare

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful de copt stins. Se coace aproximativ 45 de minute. Dupa racire se taie in doua.

Crema de ciocolata: se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga coniacul sau laptele si se tin pe baie de aburi pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga cacao si ness. Dupa racire se incorporeaza si untul.

Crema diplomat: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele fierbinte, amidonul si se tin pe baie de abur pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand, se adauga gelatina ,,dr.oetker'' si frisca.

In forma in care s-a copt blatul se pune nailon subtire, se toarna crema diplomat, un blat insiropat, crema de ciocolata si ultimul blat. Se tine la frigider cateva ore pana se intareste crema diplomat; se rastoarna pe platou, se indeparteaza nailonul si se orneaza cu frisca. Ciocolata o topesc si fac diferite forme, iar jumatate de portocala taiata pe lung, apoi felii, o trec prin miere de albine fierbinte; las feliile sa se raceasca dupa care fac o floare.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise