Tort semifreddo cu caramel si crocant

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g mascarpone sau frisca lichida
  • 6 oua intregi +2 galbenuse
  • 280g zahar
  • 150g crocant de ciocolata cu alune
  • 1 pachet piscoturi savoiardi
  • lichior crema
  • Pt caramel 100g zahar
  • putina apa
  • 100ml frisca lichida

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa;

Mascarponele se adauga in compozitia de oua putin cate putin,amestecand dupa fiecare data!

Crocantul de ciocolata cu alune se macina mai mare sau se piseaza;

Compozitia de oua-mascarpone se divide in doua si adaugam intr-una din compozitii crocantul macinat,iar in cea de-a doua adaugam caramelul pregatit asa:

Topim zaharul la foc domol,cand s-a topit tot si s-a colorat,adaugam 3-4 linguri de apa,lasam sa se topeasca bine ,incorporam frisca lichida,omogenizam cu lingura si dam deoparte;Jumatate din compozitia de caramel o adaugam in compoziotia de mascarpone,omogenizam;

Am obtinut doua compozitii;Tapetam cu folie de plastic o tava de chec,sau o forma rotunda,turnam una din compozitii,adaucam piscoturile insiropate in lichior crema si introducem 30 minute la congelator;Dupa 30 minute scoatem tava ,turnam cea dea duoa compozitie,si introducem iarasi in congelator;

Cam dupa 3 ore se poate servii feliat cu sosul caramel pus deoparte;

Putem inlocuii sosul caramel cu cafea sau oricew alt gust va place:fructe etc!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise