Tort simplu de ciocolata

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 25 g cacao
  • bicarbonat
  • Sirop: 75 ml lapte
  • 20 ml brandy
  • 20 ml miere
  • Crema: 600-800 ml frisca lichida
  • 300-400 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180ºc.Se amesteca ouale cu zaharul 10 min(fara a separa ouale asta mi se pare super).Se amesteca faina cu cacao si bicarbonatul apoi cu ouale batute cu zahar.Se pune in forma si se da la cuptor 20-25 min.Se lasa la racit si apoi se taie blatul in 2 sau in 3 depinde de diametrul formei in care s-a copt.Pentru sirop se amesteca toate ingredientele se incalzesc pana se omogenizeaza dar nu se firb;se lasa la racit.Pentru crema se topeste ciocolata si se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider.Pentru a acoperi tortul puneti mai multa ciocolata topita si mai putina frisca.Decorati dupa imaginatie.O sa va surprinda ce usor e de facut si cat de bun iese;pt cei care nu vor exagerat de dulce e perfect.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise