Tort special

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blatul: 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf copt stins cu zeama de lamiie
  • 8 linguri nuca macinata; Crema: 2-3 pachete de unt de 200g
  • 6 oua intregi
  • 300g zahar
  • 1-2 praf vanilie
  • 1 ciocolata de 100 gr. sau 2-3 linguri cacao;Grilaj: 100 gr. zahar
  • 70 gr. nuci

Mod de preparare

Se face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se face astfel: Se fierb pe abur cele 6 oua intregi cu 300 g zahar si vanilia. Se da la rece si se amesteca cu untul frecat spuma in prealabil. Se imparte crema in doua parti, darn u egale. Partea mai putina se amesteca cu 1 ciocolata topita sau 2-3 linguri cacao. In cealalta parte de crema se pune grilaj, adica se caramalizeaza 100g zahar si se adauga nucile prajite si taiate. Se amesteca cu zaharul si se rastoarna pe un platou umed sau uns cu ulei. Se da apoi prin masina de nuci, amestecind-o cu crema galbena, dar nu toata. Din crema care e mai multa se orneaza tortul, peste care se pune restul de nuca. Modul de asezare este astfel: foaie tort - crema galbena - foaie tort - crema neagra - foaie tort - crema galbena - foaie tort - rest crema galbena + nuca caramelizata ramasa.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise