Blatul se face astfel:
-se bat spuma 5 albusuri,se adauga zaharul (1 cana de zahar)cate putin,batand in continuare,apoi galbenusurile (5 galbenusuri) si 1 praf de sare.
Mestecand incet,de jos in sus,se adauga faina (1 cana de faina) ,in ploaie.
Se pune intr-o cratita folie de aluminiu,apoi se pune compozitia si se da la cuptor pt 30 de minute,la foc potrivit.Cand se raceste,se scoate blatul din cratita,se taie in 2 si se insiropeaza cu suc de fructe sau compot.
Pentru crema:se bate 500 ml frisca.Separat,se pune 1 plic de gelatina in 150 ml lapte si se lasa sa se inmoaie,apoi se incalzeste un pic pe foc,pana se dizolva .Se amesteca frisca cu gelatina si asta e crema.
Tortul se aranjeaza astfel:
-in cratita in care ai copt blatul,pui din nou folie de aluminiu,asezi fructe,apoi jumatate din crema,apoi jumatate de blat,jumatatea cealalta de crema,fructe si apoi al doilea blat.
Se da pentru 5-6 ore la frigider sau 3 ore in congelator.
Il scoti si il rastorni pe un platou.
Acesta e tortul!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise