Tort "Table"

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 20 lg faina
  • 20 lg zahar
  • esenta vanilie
  • 6 lg cacao
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 500 ml lapte dulce
  • 50 gr stafide
  • 30 ml Amaretto
  • crema ciocolata Stilo
  • Pasta zahar:
  • colorant
  • un pachet unt nesarat
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 ml apa pt sirop
  • 5 lg zahar (pt sirop)

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50 min.

Crema:

Se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Se desface compozitia cu lapte si se pune la bain marie, se amesteca pana se obtine o budinca. Se adauga stafidele, lichiorul si crema de ciocolata. Facem un sirop pt blat din zahar si apa si fierbem pana se topeste zaharul. Asteptam sa se raceasca toate, apoi taiem blatul pe orizontala in 2 straturi. Insiropam blaturile, punem toata crema de cioco, apoi alt strat de blat. Dam la rece cateva ore ca sa se aseze tortul. Facem o spuma de unt din unt si zahar pudra si mixam bine cu mixerul cam 15 min., dupa care imbracam tortul si il dam iar la rece. Imbracam tortul in pasta de zahar si asezam ornamentele dulci.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise