Tort Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat de tort
  • din 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • crema:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 250 g mascarpone
  • 250ml frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • pt insiropat:
  • 300ml cafea slaba
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

pt blat :se bat spuma albusurile, s eadauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste si se formeaza o spuma densa ce nu curge

se adauga si galbenusurile apoi faina si praful de copt.

pt crema: se bat putin ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi

se bate incontinuu pana se formeaza o crema groasa.

se adauga vanilia si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu crema mascarpone si cu frisca batuta bine si esenta de rom.

blatul de tort se taie in 3 felii si se insiropeaza cu cafeaua, se umple cu crema.

Arata mult mai bine decat Tiramisu rețeta originală ;)

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise