TORT TIRAMISU

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 blat de tort din comert
  • 250 g zahar,400 ml. apa, 2 esente fistic
  • 2 pliculete frisca
  • 1 plic crema tiramisu
  • cca 600 ml lapte rece
  • ciocolata neagra pt. ornat

Mod de preparare

Se taie blatul de tort in 3 parti egale, se insiropeaza cu siropul(racit) pregatit din zahar si apa, in care s-au adaugat cele 2 esente de fistic. Se pregateste crema conform instructiunilor de pe plic si se intinde pe suprafata fiecarui blat insiropat. Se aseaza blaturile unul peste altul, iar ultimul strat se va capusi cu frisca (pregatita dupa instructiunile de pe plic). Se orneaza dupa imaginatie si se presara deasupra ciocolata data pe razatoarea mica. n.b. Tortul se pregateste cu o zi inaintea servirii, pentru ca straturile sa formeze o priza intre ele.Pofta mare!

In loc de Tiramisu rețeta originală am preferat o varianta mai rapida, ca aceasta :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise