Tort Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 4 oua, 1 dl zahar, 1 dl faina, 1 dl faina (fulgi)de cartofi, 1 lingurita cafea pulbere (Ness, 1 lingurita praf de copt. Umplutura: 2 oua,
  • 1,5 dl zahar, 500 gr. brinza mascarpone, 1 dl cafea rece, 1 dl lichior de cafea. Decor: 2 linguri cacao

Mod de preparare

Blatul: Se lasa cuptorul sa se incalzeasca pina la 175 grade C. Se bat ouale si zaharul (la mixer). Se amesteca faina, faina de cartofi, cafeaua pulbere si praful de copt. Se pune amestecul in compozitia cu oua si zahar. Se amesteca. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu grasime si tapetata cu faina, cu margine care se detaseaza, cam 24 cm in diametru. Se coace prajitura in partea de jos a cuptorului cam 30 min. Se lasa prajitura sa se raceasca putin inainte de a se scoate din forma. Se lasa sa se raceasca. Se taie prajitura in trei blaturi. Umplutura: Se separa galbenusurile de albusuri. Se amesteca galbenusurile si zaharul bine. Se pune si brinza mascarpone. Se bat albusurile tare si se amesteca usor cu crema de brinza. Se amesteca cafeaua si lichiorul. Se pune inapoi un blat in forma. Se stropeste 1/3 din amestecul cu cafea. Se intinde 1/3 din crema. Se pune un alt blat, se stropeste cu cafea, se pune 1/3 din crema, se pune al treilea blat, cafea, crema. Se lasa tortul sa stea la rece cam 1 ora. Se desface apoi forma. Se presara cu cacao.

Desi nu este Tiramisu rețeta originală, a fost incredibil de gustos!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise