Tort Trenulet

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 8 oua
  • * 250 g zahar
  • * 4 linguri ulei
  • * 2 linguri amidon
  • * 8 linguri faina
  • * 2 linguri cacao
  • * 1 praf de copt
  • * vanilie si rom
  • * Crema:
  • * 200 g ciocolata lapte
  • * 350 ml frisca lichida
  • * Sirop:
  • * 100 ml apa
  • * 100 g zahar
  • * Glazura:
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 350 ml frisca lichida
  • * Pentru trenulet:
  • * 200 g faina
  • * 250 g zahar
  • * 70 g cacao
  • * 450 ml lapte
  • * 35 ml ulei
  • * 1 plic praf de copt
  • * Pentru decor:
  • * frisca
  • * nuca de cocos colorata
  • * bomboane M&M
  • * sticksuri de ciocolata

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 2. In prima parte punem vanilia, in cealalta esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Glazura:

Procedam intocmai ca si la crema de ciocolata de lapte.

Trenulet:

Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si uleiul amestecand continuu.

Tapetam o forma (20/30cm) cu unt si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.

Blatul pentru trenulet il puteti face dupa reteta voastra preferata, una cat mai usoara de facut. ;)

L-am taiat fasii si le-am \"croit\" la masurile potrivite. Le-am lipit intre ele cu frisca batuta.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise