TORT TRUFA DELICIOS (Marina)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca de apa
  • 20 linguri de zahar
  • 100 gr. cacao
  • 8 oua
  • 350-500gr. unt
  • visine din visinata
  • cognac(rom) pentru insiropat blatul
  • 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Crema: 1 ceasca (de cafea) de apa + 2o linguri zahar tos se pun intr-un vas emailat pe foc, amestecand pana se dizolva zaharul si se leaga putin. Dupa 4-5 clocote se adauga 100 gr. cacao cernuta in prealabil si se mai lasa sa dea un clocot. Se amesteca bine si se ia de pe foc. Se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga pe rand cele 8 galbenusuri amestecind cu mixerul. Din crema realizata pana in acest moment, se iau separat 3 linguri.

Apoi la restul de crema se adauga 350 pina la 500 gr. unt inmuiat (fara sa se topeasca), in mai multe reprize, amestecand continuu crema cu mixerul. Iese o crema frumoasa si fina, care se da la rece sa se mai intareasca.

Blatul : Cele 3 linguri de crema luate anterior se amesteca cu 3 linguri de faina, 2 linguri de zahar pudra si 8 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca usor sa nu cada albusul si se toarna intr-o forma (cratita) tapetata cu hartie de copt unsa cu unt. Se coace blatul la foc potrivit si dupa ce se scoate din cuptor si s-a racit se taie in 2, se insiropeaza cu cognac (sau rom), se umple cu crema si se imbraca deasemeni in crema. Se poate orna cu visine din visinata sau cirese glasate.

Se pot pune visine din visinata, carora li s-au scos samburii si eventual s-au taiat in 2, si in crema dintre blaturi.

Se da la rece sa se intareasca crema.

Cand il serviti, taiati felii micute ca e foarte consistent.

E un tort foarte bun, rafinat, potrivit pentru momente festive si evenimente speciale.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise