Tort umplut cu gem

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de zahar vanilat
  • Pt. crema:
  • un borcan de gem de caise
  • Pt insiropat:
  • un compot de struguri albi
  • Pt decor:
  • 250 g frisca
  • fructe pt decor: portocala,kiwi, struguri din compot

Mod de preparare

Se bate albusurile spuma, adaugi zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.

Coci blatul la foc potrivit intr-o tava rotunda timp de 30 de minute.

Dupa ce s-a racit, il sectionezi si il insiropezi cu compotul de struguri.

Intinzi gemul intre cele doua blaturi, dupa care il imbraci in frisca.

Se orneaza cu fructe.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise