Tort uscat

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat - 6 oua
  • 350g zahar
  • 1 1/2 pahar ulei
  • 450 g faina
  • sare arome
  • stafide tinute in coniac
  • nuci prajite putin
  • Crema - 2 1/2 cani de lapte
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 cani zahar
  • 1/2 pachet unt

Mod de preparare

Blat - se coc trei foi in tava tapetata cu hartie.

Crema - laptele+zahar + bicarbomat se pun la foc mic, se amesteca permanent pana iese o crema groasa maronie - caramel, dupa ce se raceste putin, se adauga untul si vanilie.

Se ung foile si se suprapun, se imbraca in crema.

Se taie a doua zi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise