Tort uscat

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat - 6 oua
  • 350g zahar
  • 1 1/2 pahar ulei
  • 450 g faina
  • sare arome
  • stafide tinute in coniac
  • nuci prajite putin
  • Crema - 2 1/2 cani de lapte
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 cani zahar
  • 1/2 pachet unt

Mod de preparare

Blat - se coc trei foi in tava tapetata cu hartie.

Crema - laptele+zahar + bicarbomat se pun la foc mic, se amesteca permanent pana iese o crema groasa maronie - caramel, dupa ce se raceste putin, se adauga untul si vanilie.

Se ung foile si se suprapun, se imbraca in crema.

Se taie a doua zi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise