Tort Vis de ciocolata

Timp pregatire
301 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • •5 oua
  • •cate 5 plicuri zahar si faina
  • •2 linguri cacao
  • Pentru crema1:
  • •200g ciocolata alba
  • •50ml frisca lichida
  • •50g unt
  • •1 fiola esenta de vanilie
  • Pentru crema2:
  • •200g ciocolata amaruie
  • •50ml frisca lichida
  • •50g unt
  • •1 foila eseenta de rom
  • •2 pliculete nes
  • Pentru sirop:
  • •100g zahar
  • •1 fiola esenta de rom
  • Pentru decor:
  • •100g ciocolata amaruie
  • •100ml frisca lichida
  • •50g unt
  • •15 trufe de ciocolata cu rom

Mod de preparare

1.Bati albusurile spuma.

Incorporezi galbenusurile frecate cu zaharul,apoi faina si cacaua.Torni compozitia intr-o forma rotunda,de 26cm,tapetaata cu hartie si coci la foc mic,in cuptorul preincalzit,40 de minute.Rece,il dai in 3 foi.

2.Pentru creme,topesti la bain-marie,in vase diferite,ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.In crema alba,adaugi esenta de vanilie,iar in cea maro,esenta de rom si nesul.Lasi cremele sa se raceasca.

3.Pentru sirop,caramelizezi intr-o craticioara zaharul si stingi cu 100ml apa.

Stingi focul si torni esenta.

4.Asezi in forma de tort un blat,il insiropezi si il ungi cu crema negra.Suprapui alt blat,il insiropezi si il ungi cu crema alba.Acoperi cu blatul ramas,insiropat.Dai la rece 2-3 ore.

5.Pentru glzura,topesti la bain-marie ciocolata cu frisca si untul.Imbraci tortul in glazura.

Decorezi cu trufe si frunze de ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise