Torta choco-ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 2/3 pahar zahar
  • 1lingura esenta de vanilie
  • 1/2 pahar de cocos macinat
  • 4 oua
  • 1 praf decopt
  • 1 pudding crema de ciocolata amaruie
  • Pentru crema
  • 250 ml smantana de frisca
  • 1 pahar de lapte
  • 1 pudding crema de ciocolata amaruie

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. O tava dreptunghiulara sau rotunda de 24 cm setapeteaza cu pergament si se unge usor cu ulei.

Se bat spuma ouale cu zahar si esenta de vanilie -spuma aurie umflata se adauga treptat crema de pudding, cocos si se amesteca usor pina compozitia este omogena. Se toarna in tava si se coace 20 de minute - se verifica cu o scobitoare daca iese uscata si se lasa sa se raceasca.

Crema - Se freca spuma pudingul de ciocolata cu lapte si smantina pina iese o crema spumoasa si tare.Se unge torta deasupra si pe laturi cu crema si se orneaza dupa preferinta.

Eu am pregatit tortul intr-o tava dreptunghiulara si l-am taiat in doua foi si asa mi-a iesit o rulada.

Este usor de pregatit si foarte gustos mai ales ca nu are faina. Merita incercat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise