Torta cu crema pentru festivitati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat rotund de 26 cm
  • 6 oua despartite-albus galbenus
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1praf de copt
  • 1lingurita nes-cafe
  • 1lingurita cacao
  • Pentru crema de vanilie
  • 1 budinca crema de vanilie nu de fiert
  • 1 pahar lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • ptr crema de ciocolata
  • 1budinca crema de ciocolata
  • 1pahar lapte
  • 250 ml smantana ptr frisca
  • ptr decor-viermisori de ciocolata.

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se bat spuma albusele cu putina sare se adauga treptat zaharul pana ce spuma este tare,adaug galbenusele si continui sa bat se adauga si uleiul si bate-m in continuare.Micsorez faza mixerului si adaug treptat faina,cacao si nes cafe.

In tava tapetata cu pergament torn compozitia si dau la copt ptr 25-30minute pina este coapta.

Intr-e timp in oala mixerului punem budinca de vanilie cu paharul de lapte si incepem sa amestecam si adaugam si smantana de frisca batem totul bine pana iese o crema spumoasa dar tare.

Cand blatul s-a racit taiem in doua si pe prima foaie punem aproape toata crema de vanilie si ungem bine tot blatul si laterala cu crema.Restul de crema lasam putin in frigider ptr ornat.

Pregatim crema de ciocolata asa cum am pregatit crema de vanilie punem al doilea blat peste crema de vanilie si ungem cu crema de ciocolata tot blatul si laterala.

Ornam torta cu moturi din crema de vanilie,si presaram viermisori de ciocolata peste tot.

Se lasa la frigider cateva ore dupa care se poate servi.

O torta usoara si foarte gustoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise