Tortul Indragostitilor

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 6 linguri de apa;
  • Crema I:
  • 500g. ciocolata neagra de menaj,
  • 350g. frisca lichida;
  • Crema II:
  • 6 oua,
  • 250g. zahar praf,
  • 500g. mascarpone,
  • 2 lingurite esenta de vanilie,
  • 1 pachet de afine congelate;
  • Pentru sirop:
  • apa,
  • zahar,
  • esenta de vanilie;

Mod de preparare

(Se prepara 2 blaturi a cate 6 oua fiecare )

1. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul.

2.Se pun ouale cate unul , se amesteca usor ,apoi se adauga esenta de vanilie si faina ,apa , amestecand usor cu lingura de lemn , de jos in sus pana compozitia se omogenizeaza bine.

3.Se toarna compozitia in tava sub forma de inima, unsa si infainata si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil , unde se coace la foc potrivit 45'.Cand este copt, se scoate blatul si se lasa putin sa se raceasca, apoi se scoate si se pune pe un gratar sa se raceasca.

Se prepara crema I:

Intro cratita umezita , se pune ciocolata rupta in bucati si , cand s-a topit adaugam frisca si nu o lasam sa fiarba , ci doar sa se omogenizeze cu ciocolata.Se ia de pe foc si imediat se spumeaza.Se pune la rece cca. 10 minute, se spumeaza din nou si observam ca isi duleaza volumul si se albeste.

Se prepara crema II;

Se bat galbenusurile spuma cu zaharul praf, se adauga esenta de vanilie,branza mascarpone, se amesteca bine , apoi incorporam afinele.Crema se pune la rece pentru 10'.

Asamblarea tortului:(se fac 2 identice-vezi imaginea)

Fiecare blat se taie in 2,se insiropeaza cu siropul deja preparat(apa se fierbe cu zaharul, dupa gust, se lasa putin la racit si se adauga esenta de vanilie), iar pe primul blat se pune o parte din crema de ciocolata (un ganache rapid), se acopera cu al doilea blat, se insiropeaza si se acopera cu crema de mascarpone si afine.Peste crema al treilea blat, care se insiropeaza si se orneaza cu crema de ciocolata si frisca colorata, rosie , doar e ziua indragostitilor.La fel se procedeaza si cu al doilea tort.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise