Tortul reginei Mary

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g aluat de foietaj (eventual \"Bela\", care se gaseste in magazinele alimentare), 2 linguri marmelada de caise,
  • 90 g unt,
  • 1/2 cana zahar fin,
  • 4 oua batute usor,
  • 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate (se gasesc in comert),
  • 1/4 cana stafide,
  • 3 lingurite de faina amestecate cu un plic de praf de copt si cernute.

Mod de preparare

1. Se porneste cuptorul la treapta maxima. Se unge o forma rotunda de tarta (22 cm) cu unt topit. Se intinde aluatul astfel, incat sa acopere fundul si peretii formei (marginile care ies inafara se taie cu un cutit). Se pune forma 20 de minute la frigider. Se scoate, se inteapa aluatul cu furculita, apoi se coace vreme de 10 minute. Se scoate de la cuptor si se unge cu marmelada de caise. 2. Se amesteca untul cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga ouale batute, putin cate putin, amestecand mereu. Se adauga faina, stafidele si fructele glasate. Se mai amesteca 20 de secunde, pana cand compozitia devine omogena. 3. Se pune amestecul peste blatul de aluat uns cu gem (trebuie sa fie rece) si se mai baga in cuptor vreme de 10 minute. Se reduce flacara si se mai lasa tortul sa se coaca 25 de minute. Se serveste rece sau cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise