Tortuleţ proaspăt Ileana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pişcoturi(sau blat de biscuiţi, vezi Cheesecake Andra)
  • - 500 g de brânză slabă de vaci
  • - 150 g de smântănă groasă
  • - 120 g de zahăr praf + 2 linguri
  • - 120 g de zmeură (congelată) sau alte fructe de pădure
  • - 5 foi de gelatină

Mod de preparare

Crema:

Moaie 4 din 5 foi de gelatină în apă rece 5 minute.

Păstrează puţină smântână pentru a topi gelatina.

Într-un vas, mixează 120 g de zahăr, restul de smântână şi brânza.

Încălzeşte smântâna într-o crăticioară şi dizolvă foile de gelatină scurse de apă. Adaugă acest amestec la brânză şi amestecă bine.

Repartizează pe blatul de biscuiţi sau de pişcoturi şi dă la frigider 3 ore.

Glazura de zmeură:

Moaie foia de gelatină în apă rece 5 minute. într-o crăticioară , pune zmeura la foc până se zdrobeşte(câteva minute).

Adauga 2 linguri de zahăr pudră şi lasă încă 1 minut amestecând bine (la nevoie, adaugă nişte apă dacă pare prea sec).Adaugă foaia de gelatină scursă de apă şi amestecă bine. Varsă peste prăjitură , mişcând forma pentru a se acoperi uniform.

Pune la frigider câteva ore să se prindă bine.

Scoate delicat să-şi păstreze forma.

Foloseşte o formă detaşabilă pe care o poţi tapeta cu folie transparentă, eventual.

Eu am adaptat-o puţin de data asta că nu am avut zmeură: am folosit sirop de mure pentru a dizolva gelatina că era pudră-cam 250 ml, piersici din compot şi pişcoturi. A ieşit supeeer!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise