tortuletul meu de Paste

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt blat:
  • * 6 oua
  • * 16 linguri de zahar
  • * 16 linguri de ulei
  • * 500 g faina
  • * un praf de copt
  • * esenta de valile
  • * 2 linguri de cacao
  • pt crema:
  • * 2 iaurturi mari ( 400 g) de caise
  • * 4 plicuri zahar vanilat
  • * 2 plicuri gelatina
  • * cateva caise din compot
  • * 1 kiwi
  • * esenta de vanilie
  • pt glazura:
  • * 1 pachet decor de glazura de la dr oetker
  • * bombonele pt decor
  • * un iepuras de ciocolata alba
  • * nuca de cocos diverse culori

Mod de preparare

pregatim blatul astfel:

separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul0 faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitiz rezultata intr-o forma de tort tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

dupa ce s-a copt il dam la rece.

intre timp facem crema astfel:

mixam iuarturile cu zaharul vanilat.

gelatina o pregatim conform instructiunilor dupa pachet, dupa care o adaugam in crema de iaurt, mixam pana se ingroasa compozitia, punem si esenta de vanilie.

dupa care taiem blatul in 3, si punem2 linguri de crema pe primul blat, un strat de fructe, unul de crema deasupra si iar fructe, sau le puteti punem direct in crema, dupa care celalat blat si se repeta faza cu crema, deasupra ornam cu glazura si decoram dupa preferinte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise