tortuletul meu de Paste

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt blat:
  • * 6 oua
  • * 16 linguri de zahar
  • * 16 linguri de ulei
  • * 500 g faina
  • * un praf de copt
  • * esenta de valile
  • * 2 linguri de cacao
  • pt crema:
  • * 2 iaurturi mari ( 400 g) de caise
  • * 4 plicuri zahar vanilat
  • * 2 plicuri gelatina
  • * cateva caise din compot
  • * 1 kiwi
  • * esenta de vanilie
  • pt glazura:
  • * 1 pachet decor de glazura de la dr oetker
  • * bombonele pt decor
  • * un iepuras de ciocolata alba
  • * nuca de cocos diverse culori

Mod de preparare

pregatim blatul astfel:

separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul0 faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitiz rezultata intr-o forma de tort tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

dupa ce s-a copt il dam la rece.

intre timp facem crema astfel:

mixam iuarturile cu zaharul vanilat.

gelatina o pregatim conform instructiunilor dupa pachet, dupa care o adaugam in crema de iaurt, mixam pana se ingroasa compozitia, punem si esenta de vanilie.

dupa care taiem blatul in 3, si punem2 linguri de crema pe primul blat, un strat de fructe, unul de crema deasupra si iar fructe, sau le puteti punem direct in crema, dupa care celalat blat si se repeta faza cu crema, deasupra ornam cu glazura si decoram dupa preferinte.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise