Trigoane cu nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 foi de placinta
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 200 gr pesmet alb
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri miere
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Intr-o cratita de marime medie, preparati siropul. Puneti la fiert cei 200 ml de apa cu mierea si zaharul.

Lasati sa se topeasca mierea, sa se dizolve zaharul si sa se omogenizeze, dar nu mai mult de cca. 5 minute.

In acest sirop preparat, adaugati cantitatea de nuca macinata, lingurita de scortisoara si cantitatea de pesmet.

Desparte apoi fiecare foaie de placinta si ungeti-o cu ulei, apoi putem o lingurita din compozitie pe foaia de placinta si impaturim.

Incinge cuptorul, si se coc 20 de minute.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise