TRIGON CU CIOCOLATA

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 linguri cu apa calda
  • 75 g zahar vanilat
  • 50 g faina
  • 50 g intaritor -se gaseste in supermarket
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 g nuci macinate
  • 200 g alune decojite
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata alba

Mod de preparare

Bate bine ouale cu apa calda pana obtii o spuma.Adauga zaharul si zaharul vanilat.

Separat,amesteca faina cu intaritorul si praful de copt .Amesteca usor,dupa care adauga peste compozitia de oua.

La final,presara nuca macinata si intinde cu grija o foaie.Coace foaia pe dosul unei tavi unse cu margarina si tapetata cu hartie de pergament,aproximativ 25 min.

Pe foaia coapta,intinde un strat generos de ciocolata alba topita,apoi presara alunele si acopera totul cu ciocolata cu lapte topita si ea.

Serveste dupa ce a stat la rece cel putin 30 min.Sugestie-pe langa alune ,mai poti presara si cateva stafide inmuiate in apa scurse bine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise