TURNUL AROMELOR

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschiulet de vita
  • 1 cutie mica cu mazare
  • 2 morovi
  • 3 cartofi
  • 1 leg de patrunjel
  • 1 ceapa
  • uei de masline
  • sare
  • piper
  • Pt.sosul marinat
  • 1 lamaie
  • 3 linguri cu sos de soia
  • 2 linguri cu otet
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • cimbru
  • chimbir
  • scortisoara
  • nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-un castron amesteca toate ingredientele pt marinat si aseaza in sosul format muschiuletul de vita. Lasa-l acolo cel putin o ora, avand grija sa-l intorci de cateva ori.

Intre timp, caleste ceapa tocata marunt.

Adauga mazarea si completeaza cu putina apa. Lasa sa fiarba.

Separat, fierbe cartofii taiati cubulete si morcovii, rondele.

Scoate carnea de la marinat, apoi aseaz-o intr-o tava unsa cu ulei si las-o la cuptor pana se fragezeste putin. Tai-o apoi in fasii subtiri.

Cu putina imaginatie, alcatuieste turnul. In mijlocul farfuriilor pune cartofii scursi, de jur imprejur cativa morcovi si o lingura cu mazare. Deasupra aseaza fasiile de carne. POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise