Turnulet cu mere si violete

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2mere mari
  • 100g ciocolata alba
  • 100ml frisca lichida
  • 1lingura sirop de violete
  • 25g unt
  • cateva picaturi de colorant alimentar mov(rosu+albastru)

Mod de preparare

Se pregateste un ganache din ciocolata topita,se adauga frisca,se amesteca bine apoi se lasa la frigider 30min.

Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,se taie rondele nu prea subtiri,se prajesc in unt apoi se scot pe o farfurie.

Crema racita bine,se rastoarna intr-un vas,se mixeaza,se adauga siropul de violete,cateva picaturi de colorant si se omogenizeaza.

Pe farfurie se pune o felie de mar,deasupra din loc in loc se fac rozete cu poshul,se acopera cu alta felie de mar si se procedeaza asa cu 5 maxim 6felii;pe ultima felie se face o rozeta mare cu poshul,se pune o frunza de menta apoi se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise