Turte

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina,
  • 300 ml apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata,
  • 3 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas.In mijlocul acesteia adaugam sarea,uleiul si drojdia dizolvata in putina apa.Amestecam toate aceste ingrediente iar apoi adaugam putin cate putin restul de apa , framantand bine pana obtinem un aluat compact .Daca aluatul este prea moale atunci mai adaugam cateva linguri de faina sau daca este prea tare mai adaugam apa.Framantam bine aluatul, dupa care il lasam la dospit circa o ora la loc calduros, acoperind vasul cu un prosop .Aluatul rezultat trebuie sa fie unul pufos.

Impartim aluatul in bucati nu prea mari pe care le aplatizam pe masa presarata cu faina.Intandem cu ajutorul sucitorului sau chiar cu mana aluatul(nu foarte subtire,din contra-ceva mai gros) astfel incat ,pe cat posibil, sa le dam forma rotunda.

Coacem turtele pe plita direct, daca avem, iar daca nu, intr-o tigaie de teflon grill pe aragaz(asa cum am facut noi) si le intoarcem cand pe o parte cand pe alta pana se coc suficient.

Trebuie spus ca focul nu trebuie sa fie prea iute,deoarece turtele se vor arde la suprafata iar miezul va ramane crud/.Este de preferat ca turtele sa se coaca la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise