TURTE DE CRACIUN

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Faina alba
  • Sare
  • Apa
  • Un pic de drojdie
  • Nuca macinata
  • Zahar, zahar vanilat, o lamaie, o portocala
  • Nuca de cocos, bomboane ornament

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, sare, apa si un pic de drojdie. Aluatul nu se lasa la dospit. Se fac turte subtiri, potrivit de mari, care se coc pe plita incinsa pe o parte si pe cealalta.

Apoi se pun turtele pe soba sa se usuce bine.

Se macina nuca si se amesteca cu zahar si vanilie dupa gust.

Se pune intr-un vas apa cu zahar, coaja de la o lamaie si de la o portocala si se fierbe pana se face un sirop foare parfumat.

In acest sirop care trebuie sa fie mereu cald se inmoaie bine turtele rupte in 2-3 bucati. Se aseaza intr-un vas yena straturi succesive de turte si nuca.

Peste ultimul strat se pune nuca de cocos sau bomboane ornament dupa preferinte.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise