Turte muntenesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 varf de lingurita sare
  • 200 ml apa calduta
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Cernem faina, facem o adancitura in mijlocul ei si adaugam drojdia diluata in cateva linguri de apa calduta, sarea. Incepem sa framantam, adaugand treptat restul de apa si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare, care sa nu ni se lipeasca de maini. Lasam la dospit 30 minute la loc cald, ferit de curenti de aer. Cand si-a dublat volumul taiem din aluat bucati de coca de marimea unui pumn, pe care le intindem cu sucitorul pe planseta de lucru presarata cu faina. Turtele trebuie sa fie groase de 5 - 6 mm.

Incingem o tigaie si coacem pe rand turtele pe ambele parti. Pe masura ce sunt gata le asezam intr-un prosop, pana le terminam pe toate.

Le puteti servi la masa in locul painii din comert.

Daca doriti un desert rapid, puteti praji cateva in ulei, presarandu-le cu zahar cand sunt gata, insa acestea sunt bune doar calde.

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise