Umm Ali

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet aluat frantuzesc
  • 500g lapte fiert si indulcit
  • 1/2 ceasca smintina groasa
  • 3/4 ceasca fistic tocat
  • 1/2 ceasca seminte de pin
  • 1/2 ceasca migdale tocate
  • 1/2 ceasca nuca de cocos
  • vanilie

Mod de preparare

Aluatul frantuzesc se da la cuptor si se coace in vas uns cu unt sau ulei pina devine auriu

Foile de aluat se sfarima si se pun intr-un vas termorezistent.

Deasupra se presara nucile si cocosul.

Se fierbe pentru 3-4 min laptele indulcit cu vanilia si se toarna peste nuci.

Se toarna smintina si se da la cuptor pentru 15 min.(vasul nu se acopera sa se faca crusta deasupra.)

Se serveste numai calda

Se poate prepara si fara smintina .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise