Umm Ali

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet aluat frantuzesc
  • 500g lapte fiert si indulcit
  • 1/2 ceasca smintina groasa
  • 3/4 ceasca fistic tocat
  • 1/2 ceasca seminte de pin
  • 1/2 ceasca migdale tocate
  • 1/2 ceasca nuca de cocos
  • vanilie

Mod de preparare

Aluatul frantuzesc se da la cuptor si se coace in vas uns cu unt sau ulei pina devine auriu

Foile de aluat se sfarima si se pun intr-un vas termorezistent.

Deasupra se presara nucile si cocosul.

Se fierbe pentru 3-4 min laptele indulcit cu vanilia si se toarna peste nuci.

Se toarna smintina si se da la cuptor pentru 15 min.(vasul nu se acopera sa se faca crusta deasupra.)

Se serveste numai calda

Se poate prepara si fara smintina .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise