Valentine's Cake

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua, separate
  • 100 gr zahar
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 100 gr unt, topit
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • colorant alimentar rosu (optional)
  • Pentru crema
  • 50 gr smantana
  • 50 gr gem de capsuni
  • 60 gr ciocolata, sfaramitata

Mod de preparare

Un tort minunat si aromat, perfect pentru Valentine's Day.

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt in forma de inimioara.

Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Faina amestec-o cu praful de copt. Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul si semintele de vanilie.Incorporeaza untul, colorantul daca folosesti, urmate de faina. Inglobeaza albusurile apoi toarna aluatul in forma pregatita. Coace aluatul pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa sa se raceasca complet apoi taie-l in 2 pe orizonatala.

Pentru crema, amesteca smantana cu gemul de capsuni.

Pentru asamblare, Unge fiecare blat cu crema si presara cu ciocolata maruntita.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laura SweetCake.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise