Varga beles

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • esenta de rom
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 400 g taietei lati
  • ulei sau unt pentru uns tava si foile de placinta

Mod de preparare

Se pun taieteii la fiert in apa cu sare si se fierb al dente, se strecoara si se lasa la racit.Se separa intr-un vas galbenusele de albuse, acestea se bat spuma impreuna cu trei plicuri de zahar vaniliat.Galbenusele se freaca cu zaharul si branza de vaci

si stafidele care au fost inmuiate in esenta de rom si se omogenizeaza bine.Se ia o tava se unge bine si se aseaza in ea pe rand jumatate de pachet de foi de placita stropite fiecare cu ulei sau unt topit.Spuma de albuse se amesteca cu compozitia de branza si cu taieteii si se toarna peste foile de placinta se acopera cu restul de foi stropite cu ulei si se da la cuptorul incalzit la 180 grade timp de 30-40 minute pana se rumeneste deasupra.

Se taie in patrate si se serveste cu sirop de visine.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise