Varza cu bame

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de varza proaspata
  • 2 cepe
  • 300 g bame
  • 1/2 kg suc de rosii sau 1 kg rosii proaspete
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la foc mic intr-un vas gros de fier.

Se curata varza, se toaca marunt sau se da prin razatoare, se freaca cu sare si se pune la fiert impreuna cu ceapa.Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita cu un capac si se amesteca des.

Se oparasc rosiile, se curata de coaja si se toaca foarte marunt, iar cand varza s-a inmuiat suficient se pun si rosiile la fiert.Se spala bamele si se curata de codite se adauga si ele.Se amesteca des pentru a nu se prinde.Daca este cazul se poate adauga cateva picaturi de apa, dar cu cat e preparata mai scazuta cu atat mancarea este mai gustoasa.La sfarzit se adauga uleiul si se poate da la cuptor timp de 15-20 de minute.Se serveste cu mamaliguta calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise